ЛУБЕНСЬКИЙ ЦЕНТР ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

08:33
Загальноміське свято "Політ над Замковою горою"
Свято «Політ над Замковою горою», яке відбулося 16 червня,  відкривали кращі авіамоделісти області – команда Полтавського обласного центру науково - технічної творчості з показовими запусками радіокерованих моделей. Керівник команди – Фірсов Ігор Іванович.
Авіамодельний спорт це технічний вид спорту, в якому учасники змагаються у конструюванні та виготовленні моделей літальних апаратів та в керуванні ними при польотах на швидкість, дальність, тривалість польоту та у виконанні фігур вищого пілотажу.
Наші гості продемонстрували деякі фігури вищого пілотажу, фрагмент повітряного бою та технічні можливості різних моделей літальних апаратів.


Керівник авіамодельного гуртка Лубенської міської станції юних техніків і натуралістів Панченко Микола Іванович та наш гість з міста Пирятина Давиденко Михайло продемонстрували польоти радіокерованих моделей літаків та квадрокоптерів та їх технічні можливості.


Програму свята продовжували вихованці ракето модельних гуртків Лубенської міської станції юних техніків і натуралістів. Керівники гуртків – Агапова Наталія Миколаївна та Гонтар Олексій Петрович. Ракетомодельний спорт – це технічний вид спорту в якому учасники змагаються в конструюванні, виготовленні та організації запусків моделей ракет. Були проведені запуски моделей ракет класу S-3 та S-6 – це моделі ракет з парашутом та стрічкою. При запуску ракет цих класів враховується тривалість польоту моделі, а також розкриття парашуту і стрічки.


Перші згадки про повітряних зміїв датуються ще ІІ століттям до нашої ери, а батьківщиною цих літальних апаратів є Китай. У Європі повітряні змії стали відомі після подорожі Марко Поло до Китаю у ХІІІ столітті. Повітряні змії це не лише іграшка, їх в свій час використовували як для наукових досліджень так і з військовою метою. Найбільш популярними повітряні змії є в країнах Азії, де без них не обходиться жодне свято. Вихованці гуртків Лубенської міської станції юних техніків і натуралістів провели запуски повітряних зміїв, а також моделей вільнолітаючих планерів та літаків.
Вихованцям гуртків, учасникам свята, міський голова Олександр Петрович Грицаєнко вручив цінні подарунки.
Переглядів: 157 | Додав: serg16051541 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту